Μια ευχάριστη δραστηριότητα για εμένα που είχα να κάνω εδώ και χρόνια και μου δόθηκε η ευκαιρία στη καραντίνα!
Παράλληλα, ανέπτυξα τις μαγειρικές μου ικανότητες! Κατά τη διάρκεια της καραντίνας κατάλαβα ότι μου αρέσει η μαγειρική. Σταδιακά πιστεύω ότι θα γίνω καλύτερη.
Οι βόλτες και η χαλάρωση στη φύση δεν απουσιάζουν, φυσικά! Με προσοχή,
βέβαια.
Επιπλέον, εγώ και η αδερφή μου, βρήκαμε χρόνο για καθημερινή, σχεδόν,
σωματική άσκηση, έργο που μας αναζωογονεί και μας προσφέρει ευεξία.
Εγώ και η φίλη μου, αφού δεν μπορούμε να πάμε για καφέ ή να επισκεφτεί η μία το σπίτι της άλλης, προτιμούμε να καθόμαστε παρέα (σε απόσταση), στη φύση, παίζοντας κάθε φορά δημιουργικά επιτραπέζια ή βγάζοντας φωτογραφίες το όμορφο τοπίο γύρω μας!
Για εμένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς δεν πήγαμε στο χωριό μας να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή με την οικογένειά μου. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια της αδερφής μου, φτιάξαμε το εικονιζόμενο πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Και του χρόνου, με υγεία και ευνοϊκότερες συνθήκες για όλους!
Το τσουρέκι είναι μόνο ένα από τα ποικίλα εορταστικά ψωμιά της ελληνικής παράδοσης, όμως ίσως είναι το πιο γνωστό. Συνδέεται κυρίως με τοπικά ήθη και έθιμα και αποκτά μια μοναδική σημασία για όλους τους Έλληνες ιδίως την περίοδο του Πάσχα. Πρωί-πρωί τη μεγάλη Πέμπτη, σε όλη την Ελλάδα, οι γυναίκες καταπιάνονται με το ζύμωμα. Ζυμώνουν με μυρωδικά τις κουλούρες της Λαμπρής και τις στολίζουν με λουρίδες από ζυμάρι και ξηρούς καρπούς. Η καραντίνα δεν μας “εμπόδισε” να καταπιαστούμε με τη συγκεκριμένη δημιουργική δραστηριότητα και φέτος, αντιθέτως. Μάλιστα, λόγω του ελεύθερου χρόνου που διέθετα, βοήθησα κι εγώ στην παρασκευή τους!
Ειρήνη Κιούση
Προπτυχιακή Φοιτήτρια
Τμήμα Εργοθεραπείας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
0 σχόλια