Στην διάρκεια της καραντίνας είχα τη ευκαιρία να κατασκευάσω έναν εκτυπωτή στα πλαίσια του μαθήματος: «Αισθητήρες και επεξεργασία σημάτων» του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μηχατρονική» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο εκτυπωτής αυτός για την λειτουργία του χρησιμοποιεί την πλατφόρμα προγραμματισμού Arduino IDE, και την πλακέτα Arduino uno. Οι κινήσεις του εκτυπωτή γίνονται με τη βοήθεια δύο βηματικών κινητήρων που έχουν αφαιρεθεί από μη χρησιμοποιούμενα παλιά DVD, παλιών Η/Υ. Για την οδήγηση των βηματικών κινητήρων χρησιμοποιεί μια κάρτα οδήγησης microsteper Driver ΤΒ6600, (μία για κάθε κινητήρα).  Εκτός των βηματικών κινητήρων χρησιμοποιούνται και όσα μηχανικά μέρη του dvd driver, κρίνονται χρήσιμα. Δηλαδή όλα τα μηχανικά μέρη προέρχονται από παλιά dvd drivers.

Το τελικό σύνολο είναι ένας εκπαιδευτικός εκτυπωτής χαμηλού κόστους που λειτουργεί με άχρηστα (scrap) εξαρτήματα από DVD Driver παλιού Η/Υ.

Ηλιάδης Παύλος
Μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα «Μηχατρονική»

Κατηγορίες: Κατασκευές

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »