Η γη σε μικρό χρονικό διάστημα έπρεπε να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα. Η ζωή των ανθρώπων αλλάζει δραματικά. Η πανδημία του κορονοιϊού δημιούργησε τρομακτικές εικόνες. Ο εγκλεισμός και η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η ερημιά που επικρατεί στις άδειες πολλές φαντάζει αδιανόητη ακόμα και για ταινίες επιστημονικής φαντασίας.Οι γιατροί και οι νοσηλευτές/τριες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο έργο τους και πολλές φορές είναι θύματα και οι ίδιοι. Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τη σοβαρή επίπτωση του Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι άλλοτε μεγαλουπόλεις που έσφυζαν από ζωή δε θυμίζουν σε τίποτα τη σημερινή κατάσταση. Οι δυσάρεστες ειδήσεις είναι πρώτο θέμα στην καθημερινή ενημέρωση. Οι επιπτώσεις τραγικές  για την παγκόσμια οικονομία.

Όμως κάθε γεγονός έχει δύο όψεις. Το περιβάλλον δείχνει θετικότερα σημάδια από την επιβολή του εγκλεισμού,  όπως τα δελφίνια στη φωτογραφία. Ήρθε ο καιρός να  χρησιμοποιήσουμε την “ηλεκτρονική εποχή” που διαθέταμε. Η γη είναι σε αναμονή, η “γη είναι κλειστή”, ίσως είναι “σημάδια των καιρών”, θα δείξει το μέλλον. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ως πολίτες αυτού του κόσμου.

Στεφάνογλου Τάνια
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια 
Επιστήμες της Αγωγής και Νέες Τεχνολογίες Β΄εξάμηνο

Κατηγορίες: Βίντεο

1 σχόλιο

Άγγελος · 7 Μαΐου 2020 στο 19:10

Εκπληκτικό οπτικο-ακουστικό υλικό και περιγραφή του, κυρία Τάνια!

Εξαιρετικό soundtrack, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εικόνες οι οποίες προβάλλονται.

Το μήνυμα, στο τέλος, είναι εποικοδομητικό, ενώ το λεξιλόγιο, το οποίο χρησιμοποιείτε, είναι ακαδημαϊκό και σοβαρό, ανάλογο της περίστασης & των συνθηκών.

Συγχαρητήρια!!

Με εκτίμηση,
Άγγελος Σούλας

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »