Η εφαρμογή βασίζεται σε ήδη υπάρχουσες αντίστοιχες εφαρμογές στο αποθετήριο του Scratch. Σκοπός της είναι να δείξει μέσα από μια απλή απεικόνιση, τα οφέλη που είχαμε με το να μένουμε σπίτι όλο αυτόν τον καιρό. Διανύσαμε και διανύουμε μια περίοδο με την επιστημονική κοινότητα να πασχίζει να βοηθήσει και να προσφέρει λύσεις στην ανθρωπότητα, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να αγωνίζονται για την υγεία μας. Αυτή η εφαρμογή ίσως φανεί χρήσιμη για να κατανοήσουν οι μικροί μας φίλοι -και όχι μόνο- κάποια βασικά πράγματα. 

Στέφανος Ξεφτέρης
Διδάσκων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κατηγορίες: Εφαρμογές

2 σχόλια

Άγγελος · 13 Μαΐου 2020 στο 20:04

Εξαιρετική αναπαράσταση των ποσοτικών δεδομένων για τα άτομα τα οποία νόσησαν, ύστερα από τη λήψη των μέτρων και, με βάση το πρόταγμα (το μότο) “Μένουμε σπίτι”!

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν τα παραπάνω δεδομένα αφορούν, αποκλειστικά, το ελληνικό πλαίσιο (την ελληνική περίπτωση).

Σας ευχαριστώ πολύ, εκ των προτέρων!

Με εκτίμηση,
Σούλας Άγγελος

Στέφανος Ξεφτέρης · 18 Μαΐου 2020 στο 11:40

Καλημέρα σας,
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξαιρετικά απλοποιημένο και επ’ουδενί δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πιστή αναπαράσταση, μια και δε λαμβάνει υπ’όψιν όλες τις επιδημιολογικές παραμέτρους. Είναι μια απλοποιημένη , απλοϊκή αν θέλετε, απεικόνιση που δείχνει αποκλειστικά και μόνο τη σχέση μεταξύ των πόσων κυκλοφορούν έξω ταυτόχρονα και της πιθανότητας κάποιος να νοσήσει. Η απεικόνιση δεν αφορά την Ελλάδα, είναι γενικευμένη.
Επαναλαμβάνω για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις: Η απεικόνιση αυτή δεν αποτελεί πλήρες επιδημιολογικό μοντέλο της πανδημίας. Είναι μια απεικόνιση που χρησιμοποιεί μια απλούστατη συνάρτηση που αυξάνει τα κρούσματα όσο το ποσοστό των “κυκλοφορούντων έξω” αυξάνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »