1.Τίτλος έργου: «Κλειστό Κύκλωμα»
Διαστάσεις: 70Χ90 εκ.
Υλικά: Ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά
Έτος δημιουργίας: 2020

Δύο γυναίκες μεταβαίνουν κάπου, έχοντας ξεχάσει τον προορισμό, σε μια εποχή έντονου αποπροσανατολισμού.

Κάθονται η μια δίπλα στην άλλη, αλλά δεν επικοινωνούν. Έφυγαν μαζί νωρίς από το σπίτι, όμως τώρα είναι εγκλωβισμένες σε εικονικές διαδρομές του διαδικτύου. 

Βρίσκονται σε μια αμαξοστοιχία με θολά παράθυρα θέασης, αφού χάνουν το πραγματικό τοπίο. Λόγω της ανεξέλεγκτης χρήσης του κινητού τους τηλεφώνου, η πληροφόρηση και η δημιουργική απασχόληση έχουν παραμεριστεί από την απομόνωση και την εξάρτηση. 

Η διανοητική περιπλάνηση αναγνωρίζεται ως ισχυρό όπλο, ειδικά σε περίοδο περιορισμών. Στην προκειμένη όμως περίπτωση οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί. Έχει χαθεί το μέτρο. 

Ωστόσο, η επόμενη στροφή στις ράγες του στοχασμού ίσως φέρει ξανά την αρμονία. Η πρόκληση για το μαγικό τοπίο της όποιας περιπλάνησης, βρίσκεται πάντα εκεί. 

2. Τίτλος έργου: «Ανάληψη»
Διαστάσεις: 50Χ50 εκ.
Υλικά: Ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά
Έτος δημιουργίας: 2020

Στο μηχάνημα ανάληψης η ίδια αγωνία αν υπάρχουν αρκετά χρήματα για τις ανάγκες της οικογένειας. Η τελική κίνηση για το τελικό ποσό, τυπωμένο με το μελάνι μιας περίεργης, ανήσυχης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που έμεινε καιρό στην σιωπή και στην απομόνωση. 

Αόρατοι και ορατοί κίνδυνοι. Άνθρωποι που επιχειρούν αναλήψεις χρημάτων και άλλοι αναλήψεις ή αποποιήσεις ευθυνών. 

Στο κέντρο η έρημη πλατεία. Στην άκρη το ATM με τους επιφυλακτικούς επισκέπτες του να τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις. 

Αποστάσεις τώρα, που χρειάζεται κανείς όσο ποτέ άλλοτε μια αγκαλιά. Μια αγκαλιά σαν του μικρού κοριτσιού στον πατέρα της.

3.Τίτλος έργου: «Σημείο Ελέγχου»
Διαστάσεις: 50Χ50 εκ.
Υλικά: Ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά
Έτος δημιουργίας: 2020

Κάποτε οι άνθρωποι συνωστίζονταν μεταξύ τους, χωρίς να θέλουν να αγγίζουν και να ακούνε ο ένας τον άλλο. Τώρα κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, μιλώντας όμως με τα μάτια. 

Αναζητούν την επαφή, την επικοινωνία που τους στέρησε τότε ο γρήγορος ρυθμός ζωής και τώρα η απειλή ενός ιού.

Επιστρέφοντας ωστόσο στην καθημερινότητα, σε περίοδο ύφεσης, υφίστανται γενικότερα στοιχεία περιορισμού. Εκτός των μέτρων πρόληψης για τον ιό, αναγνωρίζονται περιορισμοί και προϋποθέσεις, σε διάφορα σημεία της χώρας. Ένα εξ αυτών είναι και η μετακίνηση των πολιτών με τα υψηλά αναλογικά κόμιστρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το μηχάνημα ελέγχου εισιτηρίων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο στην Αθήνα. 

Αγάπη Μαντζιώρη
Ζωγράφος
Απόφοιτη Τ.Ε.Ε.Τ.

Κατηγορίες: Εικαστικά

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »